Effie Ödüllü “Kahraman”

İyilik Elçimiz Hande Erçel’in yer aldığı, Medina Turgul imzası taşıyan “Kahramanım Ol” kampanyamız Sivil Toplum Kuruluşları dalında, önemli reklamcılık ödüllerinden biri olan Bronz Effie Ödülü’ne layık görüldü

Kansersiz Yaşam Derneği’nin İyi Niyet Elçisi Hande Erçel’in “Başrol Sizsiniz” çağrısı ile herkesi kahraman olmaya davet ettiği sosyal sorumluluk ve farkındalık kampanyası, 2021 yılının en çok ses getiren sivil toplum projeleri arasında yer aldı. Sosyal medya ve TV üzerinden geniş kitlelere ulaşan proje #Kahraman4381 etikeyle Twitter’da tüm dünyada Trend Topic oldu ve 6. sıraya kadar çıktı.

Hem kanser hastalığına hem de zorlu pandemi şartlarına karşı, ekonomik olarak da ölüm-kalım savaşı veren kanser hastaları ve ailelerine maddi destek sağlamak ve bunu sürdürülebilir kılmak amacıyla kamuoyu bilinci ve desteği oluşturmak amacıyla yola çıkılan projede 2021 yılında toplanan 806.739 TL bağış ile 6.622 aileye ayni ve nakdî destek sağlandı.

Proje kapsamında çekilen reklam filmi, kamu spotu* olarak TV kanallarında toplam 13 saat 27 dakika yayınlandı (24 Haziran 2021-19 Ekim 2021 arası). TV reklamlarında kamuoyu “Kahraman” yazıp 4381’e SMS göndermeye davet edildi. 

Kampanyamız, ayrıca Fox TV’de yayımlanan, Türkiye’de ve bölge ülkelerde önemli bir izleyici kitlesine sahip olan “Sen Çal Kapımı” dizisinin senaryosuna da dâhil oldu. Buradan izleyebilirsiniz.

Projemiz ayrıca, 2021 yılında ACE of M.I.C.E. Awards Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülüne de layık görülmüştü.

Kampanyanın konsept ve tasarımını gerçekleştiren yaratıcı ekip Medina Turgul DDB Reklam Ajansı ve PTOT Film Prodüksiyon Şirketi (bu firmaların web sitelerine link verelim) başta olmak üzere, bu hedef uğruna çalışan, kampanyaya farklı sektörlerden destek veren 350 gönüllümüze sonsuz şükranlarımızı sunarız.