Derneğimizin Onursal Başkanı Ahmet Yavuz Kocaömer’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana kanserle mücadele eden pek çok hasta ve ailesine sağladığı desteklerle, örnek bir insan olarak pek çok iyiliğin gerçekleşmesine vesile olmuştur.

Engelli vatandaşlarımızın babası olarak da kabul edilen Ahmet Yavuz Kocaömer, aynı zamanda engellilerin spor yapmasını kolaylaştırmayı, eğitim, sağlık ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Kurucu Başkanlığını yapıyordu. Engelli bireylerin spor hayatına katılmasında büyük emek harcamış, engelli sporların kurumsallaşarak çağdaş bir çizgiye taşınmasının mimarı olmuştu.

Engellilerin sorunlarını dile getirerek kamuoyu yaratmayı hedefleyen yazılarını Posta Gazetesindeki köşesinden yazan Kocaömer, engelli sporlarına yaptığı katkılar nedeniyle 2011 yılında, Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından Alman Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmişti. 

Yardımseverliği ve yüce gönüllüğü ile birçok hayata dokunmuş, güzel yürekli Yavuz KOCAÖMER’i kalbimizde taşıyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Sizi hiç unutmayacağız Yavuz Kocaömer.